Prima echipă

26 Ianuarie 2014, 16:07

Gerson a semnat cu Petrolul

Gerson a semnat cu Petrolul

Fundașul brazilian Gerson Guimaraes Ferreira Junior a devenit, începând de astăzi, fotbalistul galben-albaștrilor, apărătorul în vârstă de 22 de ani semnând un contract valabil în următorii 3 ani și jumătate.

Petrolul reușește al treilea transfer din această pauză competițională, după venirile lui Mutu și Zicu, conducerea găzarilor câștigând lupta pentru achiziționarea lui Gerson cu Anderlecht, Livorno și Rapid Viena, formații pregătite să ofere peste un milion de euro pentru a-și asigura serviciile brazilianului.

Gerson a preferat, însă, să vină la Petrolul, convins de seriozitatea proiectul existent, de performanțele echipei, dar și de recentele investiții făcute de conducerea clubului, considerând, totodată, că stilul de joc și sistemul tactic gândit de Cosmin Contra i se potrivesc foarte bine.

Noul apărător al găzarilor va purta tricoul cu numărul 35 și se declară bucuros că a ajuns la deținătoarea Cupei României. ”De câteva luni știam de intersul Petrolului pentru mine. E o nouă provocare și sunt extrem de mulțumit că am semnat contractul. Am venit pentru a câștiga eventul, mă motivează și mai mult faptul că noua mea echipă are obiective îndrăznețe. Am aflat de la colegi și am văzut pe internet tot ce înseamnă aceast club, de la stadionul modern până la suporterii fanatici, care vin în număr mare la meciuri și susțin echipa. Abia aștept să-i văd și sper ca prestațiile mele să-i mulțumească”, a declarat Gerson, imediat după parafarea înțelegerii.

La rândul său, managerul sportiv al Petrolului, Marius Nicolae, susține că fundașul este un mare câștig pentru formația lui Contra și nu și-a ascuns satisfacția că ploieștenii au reușit să-l transfere: ”Fanii noștri pot sta liniștiți, am transferat un fundaș de mare valoare și cu experiență internațională, aflat și în această iarnă în atenția mai multor cluburi puternice din Europa și Brazilia. Faptul că l-am convins să vină la noi nu poate decât să confirme că Petrolul atrage prin seriozitate, stabilitate și prin grupul fantastic creat aici. Era nevoie de un fundaș central după plecarea lui Benga, iar prin venirea lui Gerson am certitudinea că vom încheia campionatul fiind echipa cu cea mai puternică defensivă din Liga I”.

Brazilianul, care în prima jumătate a sezonului a jucat sub formă de împrumut la Ferencvaros, va debuta la Petrolul în această după-amiază, cu ocazia amicalului împotriva rușilor de la Anji, antrenorul Contra considerând că Gerson este pregătit să evolueze cel puțin o repriză.

Imagini cu noul jucător al lupilor imediat după semnarea contractului puteți viziona, în exclusivitate, pe FCP TV aici.