Diverse

24 Septembrie 2011, 18:26

Petrolul s-a întors acasă

Gata! Exilul s-a încheiat. Petrolul s-a întors pe „Ilie Oană”, o arenă inaugurată aseară, cu 15.000 de ploieșteni prezenți în tribune. Un spectacol aparte de sunet și lumină, un concert inedit, dar cu mare „priză” la public, și un meci care a adunat cele mai mari nume ale fotbalului românesc, acestea au fost ingredientele unei seri magice. Una la care au participat, din tribună, și adevărate legende ale sportului mondial, precum Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Ion Țiriac. Și, totodată, un eveniment ce a marcat trei premiere absolute pentru România: prima reclamă live făcută pe stadion, prima apariție a unor dansatori echipați cu lasere, dar și primul concert oferit de către o orchestră simfonică pe o arenă de fotbal.
„Ilie Oană” reintră, astfel, în circuitul fotbalistic, iar mâine seară va primi și debutul unui joc oficial, partida cu Dinamo București. Până atunci, onoarea de a călca pentru întâia oară pe gazon le-a revenit fostelor glorii, în Petrolul vs România, iar primul gol pe noul stadion a fost înscris de un petrolist, Cristi Zmoleanu.

Petrolul – România 3-4
Au marcat. Zmoleanu, Răchită, Grama/V.Moldovan (3), M. Ivan.

Petrolul: Liliac – Baștină, Onuț, Răchită, P. Gușă – Grigore – Grama, Ad. Toader, Zmoleanu – Pura, Zafiris. Au mai jucat: Cojocaru, Ruse, Cr. Vlad, Butufei, Catinca. Antrenori: Ion Marin și Eduard Iuhasz.

România: Șt. Preda – Bumbescu, Prodan, T. Cristea – Savadosi, Stângă, Gh. Popescu, Cheregi – V. Moldovan, M. Ilie, Hagi. Au mai jucat: Clement, Bușu, Buleică, Zahiu. Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Au arbitrat: Costin Miclea – Gheorghe Bioziniche și Constantin Dobre.