Prima echipă

29 Ianuarie 2014, 21:37

Morar semnează primul succes

Morar semnează primul succes

Petrolul a încheiat cu o victorie primul stagiu de pregătire din Antalya, învingând cu 1-0 gruparea sârbă FK Jagodina prin golul marcat în prima repriză de mijlocașul Vlad Morar.

După egalul cu Sturm Graz și înfrângerea cu Anji, lupii au bifat, miercuri după-amiază, primul succes al anului, trecând la limită de ocupanta locului 3 în Serbia și, totodată, detinătoarea cupei. Petrolul a trecut repede peste perioada de tatonare și a deschis scorul după numai 10 minute. Morar a fost găsit excelent în adâncime și a trimis imparabil în colțul lung, după ce, tot el, cu două minute înainte, irosise o șansă importantă din lovitură liberă directă. Primirea golului i-a ambiționat pe sârbi, însă ploieștenii le-au temperat elanul printr-o posesie prelungită și o apărare exactă, condusă excelent de Geraldo. Totuși, Jagodina a cotraatacat periculos în câteva rânduri, însă Susnjar fie nu a găsit cadrul porții, fie nu l-a putut învinge pe Bornescu.

Antrenorul Cosmin Contra a efectuat mai multe schimbări după pauză, Hoban a urcat la închidere, iar tripleta mijlocașilor ofensivi a fost formată din Priso, Mutu și Teixeira, ultimii doi încheind meciul în avanposturi. Sârbii au încercat din răsputeri să egaleze, dar eforturile lor au fost zadarnice și s-au plictisit să mai construiască, abuzând de șuturi inexacte de la distanță. De partea cealaltă, galben-albaștrii își puteau mări diferența, însă Mutu, în minutele 66 și 89, a trimis cu capul pe lângă sau a șutat în brațele portarului advers. Fotbaliștii Petrolului au încheiat astfel două săptămâni de antrenamente intense cu o victorie de moral, iar după 3 zile libere se vor reîntoarce la Belek pentru cel de-al doilea cantonament.

Petrolul – Jagodina 1-0

Marcator: Morar (10)

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Hoban, Geraldo, Guilherme – Mustivar (cpt), De Lucas – Boudjemaa, Zicu, Morar - Camara.

În repriza secundă Petrolul a început în formula: Bornescu – Achim, Geraldo, Gerson, Guilherme – Romario, Hoban (67 Mustivar) – Priso, Mutu, Teixeira – Camara (58 Chiriță).

Jagodina: Peric – Miladenovic, Tomic, Zivanovic, Mijatovic – Ivanovic,  Martinovic, Vucinic, Cvetkovic (cpt) - Susnjar, Djuric.  

Declarații:

Geraldo Alves: ”A fost un alt test util pentru noi, am întâlnit o echipă bună, iar pentru moralul nostru e foarte bine că am câștigat fără să primim gol. S-a simțit puțin oboseala, dar băieții au făcut un ultim efort și au jucat bine. Urmează o mică pauză, după care vom reveni la antrenamente și vom intra în linie dreaptă cu pregătirea”.

Vlad Morar: ”Mă bucur că am înscris, a fost un antrenament reușit și cred că ne-am atins scopul și la acest joc. Am avut multe momente bune, dar e clar că mai trebuie să lucrăm pentru a avea o prestație care să ne mulțumească pe deplin. Am muncit bine în acest prim cantonament și cred că suntem pe drumul cel bun”.

Pecanha și Manasse s-au accidentat

Titularul dintre buturile Petrolului nu a putut evolua în amicalul cu FK Jagodina din cauza unei contuzii suferite la unul dintre antrenamente. În ultimele două zile, portarul brazilian s-a pregătit doar în sala de forță, evitând plonjoanele. În aceeași situație s-a aflat și Manasse, fundașul central având însă probleme la genunchi din cauza efortului.

Lupii au liber până duminică

Petroliștii vor pleca joi, în jurul prânzului, din Antalya și vor ajunge după-amiază în România, după o escală la Istanbul. Jucătorii și staff-ul tehnic vor reveni duminică la Belek, pentru al doilea stagiu de pregătire. Dacă în primul au fost cazați la IC Santai, de această dată își vor stabili cartierul general la Kaya Palazzo, un stabiliment ultramodern, cu o bază de pregătire proprie situată chiar în incinta hotelului.

  • title
  • title
  • title
  • title
  • title
  • title
  • title
  • title